Helgen Slut!

Då var denna helg snart över igen då..

Det har vart ett fullspeckad schema som vanligt..

LÖRDAG: Igår lyckades jag o barnen hålla oss borta hela dagen..först en sväng till Tibro o köpte lite presenter till släktingar och barn som fyller år..sen gick vi in på Ica och köpte med oss Grötris och semlor..Ut till Gammelmormor och sydde en Rispåse till den gravida kvinnan vi just nu har i familjen..Den blev jätte fin och jag hoppas hon kommer ha stoor nytta av den, fast det snart är dax att föda..kanske hade vart lämpligt att sytt tidigare men men..bättre sent än aldrig..sedan for vi till Ishallen och där var det "släktträff" i stort sett.. kusiner högt o lågt, barnens sysslingar mfl var där..Mycke trevlig skridskoåkning :) efter det for vi till Larsson,Jörgensen familjen och fikade och lämnade en present till Julia som fyllt 2år, till min förvåning så överraskade Christian med att han gjort en underbart god Äppelpaj..mums!! den vill vi ha recept på :) Sedan for vi faktiskt hem och då väntade en god god middag, fondygryta med pot.gratäng..absolut min favorit måltid..

SÖNDAG: Meya träning, Me&I party (massa fina kläder) och sedan kalas för Kusinerna Märta & Edvin..En intensiv Söndag me andra ord..de bästa av allt, Farfar hade med sig den NYA Elisa´s skivan..Åhh va glada vi blev..den seplades flitigt hela vägen hem och kommer säkert inte sluta spelas fören vi somnar ikväll..Va vi diggar farbror Petters band..Helt klart!!



http://www.youtube.com/watch?v=YMnuLSMltHE&feature=player_embedded
LYSSNA & NJUT!

KÖK!!

Nu har vi äntligen bestämt oss för ett Kök..det blir ett IKEA kök..med Marbodals vitrinskåp..

Har varit i Jönköping idag hela familjen, mycke trevligt, och givande men givetvis när vi kom in och hade planerat att båda barnen skulle leka i Småland medan vi tittade på kök så spårade My ur totalt..hon var vansinnig och ville inte alls bli lämnad där inne..efter en stund så kunde hon tänka sig att gå in där om Meya INTE var me..hmmm vilken skit unge rent ut sagt..men men..vi fick återigen ta till det där förbjudna knepet MUTNING! men vad gör man..hon gick och valde en docka liknande en sån där Waldorf docka som de sålde och kläder till den. Meya ville då ha en likadan så det fick till slut bli, två stycken dockor samt två paket med kläder..jaja..det blev ett kök till slut och vi blev nöjda..både med priset och utseendet..TOPPEN!!! dock blev vi ett par hundra fattigare pga den där mutan..att man aldrig lär sig...

körde hårinpackning på båda tjejerna ikväll, fönade och kammade en låång stund..resultatet "lent mamma, som en princessa ser jag ut nu" tyckte My.

Passade på att ta lite kort när de ändå var fina i håret,  :)




MEYA


MY

Barnens dag :)

Idag hade jag bestämt att det skulle bli barnens Lördag..så de fick helt och hållet bestämma vad de ville göra..

My ville åka till Stellas Lekland, så det fick det bli först..tog med mig barnens kusiner Vilya & Jonathan oxå. det blev lek o bus på stellas och Lunch, sen for vi vidare till ishallen, för då fick Meya bestämma att hon ville åka skridskor.

Alla följde med och i ishallen var det inte alls mycket folk så vi var nästan själva på isen..efteråt fick vi se till Jonathans förtjusning att det var hockey match så vi gick upp till ishallens cafeteria och köpte lite fika, satt där och kollade en stund på matchen då plötsligt en av spelarna far rätt in i sarjen och blir liggandes med en rejäl skada..de fick ta ut honom på bår och ringa ambulans..ja efter denna händelse så var barnen helt tokiga, de pratade inte om nåt annat..en händelserik dag me andra ord..

sen for vi hem till brorsan och lekte en stund till det var dax att fara hem för att sova..

Dagen vart precis perfekt och det var två trötta tjejer som somna som stockar i sängen sen..

Martin har snickrat hela dagen, idag har han även fått hjälp av lillebror Christoffer, så idag har det tydligen gått undan. Han har nu gjort 16 stommar och därmed har vi passerat hälften..Meya & Mys rum är nu färdiga..något de var överlyckliga för när Martin berätta det för dem.. "jaaaa mitt rum ät färdigt" skrek Meya,,öhh jaa inte riktigt men nästan!!



My i ishallen



Jonte



My & Jonte



Meya



Vilya



Full fart i Ishallen..

sista tentan inlämnad för HT-11

Nu äntligen har jag vart i skolan och lämnat den allra sista tentan för HT-11 nu gäller det bara att man inte får några kompletteringar så man kan vara klar nån gång med termin 3..Nu går jag in i termin 4 på tis. och det ska bli riktigt kul..sen är det bara hälften kvar typ...

Passade på när jag ändå var i stan att kika in på Babyproffsen, syrran behövde ha en till bilbarnstol..frågade om dom hade en demo stol på REA och visst de hade dom..en Akta Graco..den blev perfekt..när jag stod där inne kom jag på att Mys tripp trapp stol bara står och tar plats ute på altan och det var tänkt att jag skulle sålt den..men då är det ju bättre att syrran får ta den, men ända felet var att den saknade bygel.. som tur va hade de byglar framme i butiken så jag tog en svart sådan till vår vita stol..och titta vad fint det blev.. Suuper nöjd..En liten Nowalie kommer sitta fint i båda stolarna..På lördag åker vi o hälsar på dom..


Nu behöver inte stolen stå och skräpa..bättre syrran får den till Nowalie istället!
Blev så fint att matcha den svarta bygeln med den vita stolen..

Fyndat på REA...Till syrrans Nowalie..

KÖK!

Idag har Martin vart förbi på HTH och kikat på offerten som hon hade gjort klart till oss..visserligen hade hon med i priset ett helt komplett tvättsugesystem och en lång garderob med skjutdörrar + Köket..Meen vad dyrt det var..jaa kanske inte lika dyrt som ett Tibro kök men då får man oxå tänka på att Tibro kök kanske har lite bättre kvalité.. Är inte jätte impad av HTHs kvalité..det är samma som alla andra ungefär..

Martin gick även in på Beijer och skulle kolla på ytterpanelen för att beställa och frågade dom om kök...Jojjomen de hade dom.. och inte vilket kök som helst utan MARBODAL...åhh va glad ja blev..så de sitter och ska rita upp precis som vi ville ha det med JUST dom luckorna jag ville ha från början med just dom spröjsen o den köksön...mer än nöjd, och det bästa av allt..Rabatten som vi redan har på Beijer gäller även på köket...kunde det bli bättre??? MEN jag ska inte hoppa högt för vi vet ju inte vart priset hamnar ändå..det återstår att se..

Vart på simskolan med My ikväll..Meya fick följa me oxå och vi passade på att läsa lite i hennes nya böcker..sen satt My i bastun i hundra år och vägrade gå ut därifrån..kan inte fatta att hon tycker det är så skönt i bastun..vanligtvis brukar ju barn tycka det är lite otäckt med värmen..Men inte My inte..känns lite som man är ensamstående just nu..sa det till Martin igår, barnen frågar knapt vad pappa gör utan de bara vet att pappa snickrar..är lite retligt emellanåt när man alltid är själv med barnen överallt..folk kanske inte tror att de har en pappa, eller så är det bara jag som tänker så??Jaja huvudsaken är att de har sin pappa och att han inte är så långt bort.

Som vanligt tänker jag avsluta dagens inlägg med en bild..vi får se va de kan bli...."Trummvirvel"



Kortet är taget för exakt 1 år sedan..På bilden sitter My & Sötaste systerdottern Nowalie..
Till helgen ska vi åka o träffa lillstumpan som bor en bit bort (Mora)

Snöigt och vitt..

Idag gick det fort i pulkabacken..snön var rejält packad så det bara svischade fram med pulkan..

Fick ta en provsväng i min nya bil som jag köpte förra veckan oxå..den har ju stått i garaget och inte gjort så mycket väsen av sig ända sen i torsdags..Är inte alls glad på Bilia i Mariestad..det var definitivt första och sista gången jag köpte en bil där...visst var det ett väldigt bra pris jag fick men man kan ju bara bli annat än arg när säljaren skickar med FEL däck som inte går att sätta på och att det ska ta honom nästan en vecka att fixa nya..som han inte gjorde..utan det fick vi göra själva MEN det viktigaste av allt var att han betalade för dom!!! Att stå på sig och vara ärlig är något av det viktigaste som finns..det kan man komma långt på...Äntligen kan jag tuta o köra...

Martin har inte kunnat snickra idag..Virket är SLUT..men imorgon kommer det en hel lastbil full med nytt och då kommer han inte ens hem efter jobbet o säger hej..utan då är re full fart o plocka iordning på allt..och börja såga upp för nya stommar..

Avslutar detta inlägg med en bild från Egypten förra året..har blivit lite nostalgisk och tycker det just nu är väldigt roligt med alla gamla bilder man tagit..det blev en del bilder sen man skaffade systemkameran..
den här bilden är såå underbar..vattnet är precis klar blått...

Nu händer de grejer :)

Idag kom Martin hem tidigt (21,00) och berättade att han precis gjort färdigt den 11.e stommen!! YIPPIEE!! de tar sig..han har räknat ut att det tar exakt 3 timmar att bygga en stomme..känns helt OK och gör man en liten snab räkning så listar man ut att detta kommer hålla...Tidsplanen alltså..om vi ska gjuta plattan i Mars-April beroende på väder så har Martin gott om tid och kan ta det i den takt han känner att han orkar med..Han har ju faktiskt ett heltids jobb utöver husbygget! jaa + en fru & två barn oxå..men tycker faktiskt att vi reder oss ganska bra (utan honom) om man får säga så..självklart är det skönt att ha honom hemma när det är läxläsning, aktiviteter,matlagning, tvätt, städ osv att göra men det löser sig alltid och det gör heller inget om tvätten blir lite efter ngn dag i veckan..

Har hunnit med att lämna in den STORA hemska tentan idag..det var såå skönt att bli av med den, och när jag kikade in på Scio (student sida) så ser jag till min förvåning att vi fått tillbaka en tenta som vi lämnade in precis innan jul och jag hade VG på den..blev sååå glad!! Det går inte få högre betyg än VG så jag är mer än nöjd med resultatet..

Den där sovgrejen att ställa om barnen till att somna tidigt och gå upp tidigt har faktiskt funkat bra..har ställt klockan nu sen i fredags och väckt barnen så de sakta men säkert kommer in i rytm igen..imorse ställde ja den på 8,00 och efter ca 20 min var de uppe och ikväll la sig barnen 20,00 utan protester och de sov som stockar efter en kvart...Nu måste de orka upp imorn!!! då det är skoltajm och förskole dags..

Avslutar denna dag med att "tortera" mig själv och lägga upp en bild på vår lilla hund som vi sålde i somras..vi saknar dig massor älskade Bamse, och tänker på dig Varje dag, sprang på honom idag när vi åkte pulka och det var  så roligt att träffa honom.



Bamse

8 Januari 2012 Mys födelsedag.

Födelsedag för lilla tjejen idag..sammanfattar denna dag med massa bilder..

Födelsedagstårta, presentöppning i sängen, Lunch kalas med morbror Christoffer, Linda & Alfons..och en ny stol av mormor & morfar , detta hände bla under förmiddagen..SEN...



















Balthazar var roligt..Vilken bra ledare (Alma) det var som hade hand om kalaset ett Stort tack till dig!
Alla var nöjda och hade jätteskoj..lite skillnad på kalas här än på Stellas Lekland som jag inte alls rekomenderar..det var det sämsta vi gjort..Men Balthazar vill jag verkligen Rekomendera..snyggt upplagt och världens bästa personal!!



Dagen avslutades med pulkaåkning tillsammans med fam. Frendegard/Andersson




SNÖÄNGLAR

Nu är det gonatt & ställa klockan på tidigt för att vänja barnen att vända om dygnet..på tis. börjar allvaret igen...



 

dagen före lillans dag..

Idag har vi haft lite kalas för My som imorgon fyller hela 5 år..tiden bara rusar iväg..

minns för fem år sedan när man låg hemma dagen innan hon skulle komma ut och var såå nervös..jag visste ju att morgonen därpå den 8 januari klockan 8,00 skulle vi vara på förlossningen och plocka ut den där krabaten i magen..klockan 9,00 körs jag in på operation och 9,04 är hon född..den där lilla flickan som inte skulle vart en flicka utan en pojk..som jag föreställde mig och trodde att så var fallet tills hon landa på magen och Martin säger att det är en tjej.. hela graviditeten liknade inte alls den tidigare..va konstigt det kan va..efter det så har man lärt sig att aldrig gå på sånna känslor o titta på magar, vikt, hjärtljud o allt va alla säger, det stämmer inte alls..
Men vi är såå glada för att det blev lilla My..för vad hade vi gjort utan henne..lilla trollungen..

Imorgon blire barnkalas på Balthazar för 11 ungar och två vuxna..skojsigt det ska bli..undra just vad lilltjejen säger om sina paket hon får på sängen imorgon bitti..såå härligt att se när barn bara lyser av glädje när de får något i present som de så länge velat ha..de är det bästa som finns.. :)

Fin Besök i snickarverkstan

Idag har vi hunnit med en hel del.. Ställde klockan på tidigt (8,00) och väckte barnen. Martin stack iväg till snickarverkstan och jag o barnen packa fikakorgen och åkte in till Ishallen. det blev hårdträning för Meya..tränade stenhårt på bakåt och framåt saxning..hon blir bättre o bättre för varje träning tycker ja..alltid kul o se framsteg..på tors. drar den riktiga träningen igång för hennes del och i år ska hon gå upp en skridsko grupp så det ska bli riktigt spännande o se vad hon får lära sig mer..

sedan for vi hem och åt lite mat, packade fika korg och lunchlåda till Martin..När vi väl var framme fick vi finfrämmat i verkstan..


Christoffer, Linda & Alfons kom o kika förbi..alltid lika trevligt!!!




Alfons & My hade roligt ute på åkern utanför..det fanns ju massa is och krossa!!!



Alfons vill inte va me på kort..men de va mumsigt me varm choklad iaf när det var så kallt ute..



Underbart väder..solen skiner..

Hemska Tenta!!

JAG KÄNNER ATT JAG HAR VARIT JÄTTE DUKTIG IDAG.. HAR PLIGGAT SEDAN KL 11,00 I FÖRMIDDAGS PÅ EN FRUKTANSVÄRD HEMSK TENTA I KURSEN BARNLITTERATUR!

KAN NÅGON FÖRKLARA FÖR MIG OCH ARGUMENTERA FÖR VARFÖR VI SOM SKALL BLI FÖRKOLLÄRARE HAR ANVÄNDNING FÖR ATT PLOCKA UT HUVUDSATSER & BISATSER I EN TEXT PÅ TYP 597 ORD??KAN NÅGON FÖRKLARA HUR DET KOMMER SÄG ATT HYPERTEXTER, METAFORER, PERSONBESKRIVNINGAR SKA VARA TILL NÅGON NYTTA ALLS NÄR JAG SITTER OCH LÄSER EN VANLIG "JÄVLA" BOK TYP SOM PETTSON FÖR BARNEN PÅ FÖRKSOLAN???

ÄR SÅÅ ARG SÅ JAG KOKAR!! JAG TROR ATT HÖGSKOLAN I SKÖVDE BARA HAR HITTAT PÅ DETTA FÖR ATT VI SKA HA NÅGOT ANNAT ATT GÖRA PÅ JULLOVET ÄN ATT UMGÅS MED FAMILJEN OCH FIRA JUL, NYÅR OSV JA DET MAN BRUKAR GÖRA UNDER JULETIDEN LIKSOM...FÖR DET VORE JU DUMT ATT VÅRT DÅLIGA SAMVETE ÖVER EN SVENSKA TENTA INTE SKULLE FINNAS I VÅRA HJÄRNOR..DET ÄR JU BÄTTRE ATT VI SITTER OCH GNAGER MED HEMSKA TANKEN DAG SOM NATT ISTÄLLET FÖR ATT KUNNA PUSTA UT OCH BARA FÅ VARA LEDIG NGN GÅNG..

JAA UNGEFÄR SÅ ÄR DET ATT LÄSA PÅ HÖGSKOLAN..KAN UTTRYCKA MIG PÅ MÅNGA OLIKA SÄTT OM DENNA UTBILDNING MEN NU VÅGAR JAG INTE SÄGA MER FÖR DÅ FÅR MAN VÄLL HELA SKOLLEDNINGEN PÅ SIG!!

TOG EN LUNCH PAUS I LÄSANDET IAF..IDAG LEKER MEYA MED KOMPISEN LINN OCH DÅ FICK DET BLI HEMMAGJORD PIZZA.. :) MUMS..




OCH SÅ HÄR BLEV PIZZAN..VI TOG DET VI HADE HEMMA..BACON, TOMATSÅS, ANNANAS (FÖR DE SOM VILLE), OST, OCH LITE PIZZAKRYDDA..SKJUTS IN I UGNEN SÅ VAR DET FÄRDIGT!

dagen till ända!!

IDAG HAR VI HUNNIT MED MASSOR. DOCK HAR JAG INTE HUNNIT PLUGGA ETT ENDA DUGG MEN VAD GÖR VÄLL DE..FÅR BARA ÄNNU SÄMRE SAMVETE MEN DET FÅR JAG TA TAG I IMORN..

HAR KÖPT EN BIL IDAG..ÄR RIKTIGT RIKTIGT NÖJD MED PRUTNINGEN..INTE ILLA ALLS! PÅ TORS FÅR JA HÄMTA DEN DÅ PLÅTARNA HADE BLIVIT STULNA ÖVER NATTEN..MEN NYA PLÅTAR ÄR BESTÄLLDA OCH DET VAR POLISANMÄLT SOM TUR VA..

KÖPTE MED OSS SEMLE BULLAR HEM SÅ DET FICK BLI KVÄLLSMATEN EFTER EN LYCKAD BILAFFÄR! :)


MEYA FYLLER SINA SEMLOR ME ALLT GOTT HON VILL HA I..GRÄDDE, MANDELMASSA & SYLT SMASKENS!


MY FYLLER SINA SEMLOR MED GRÄDDE & SYLT..

Ritningar

Vill bara slänga in bilder på hur huset kommer att se ut för de som är nyfikna innan jag drar iväg till jobbet.


HÄR SER MAN HUR FRAMSIDAN KOMMER ATT SE UT. HUSET ÄR RITAT AV TIBROHUS (mannens företag) som han endast har som en fritids sysselsättning. För de som vill ha bygglovsritningar eller övriga ritningar så fixar han sånt.



DET HÄR ÄR BAKSIDAN AV HUSET. PÅ DENNA SIDA HAR VI SJÖUTSIKTEN.

Familjen på skidsemseter

Innan vi drog igång med att bygga tog vi oss en liten skidsemester upp till Vemdalen i julveckan.. De var härligt..när jag kikar på bilderna så vill jag bara ha snöööö..

Vart är du snön??Barnen läängtar tillbaka och det förstår man..

MY

MEYA

MY

MEYA

MY

MEYA

Startskottet har gått!

Så här långt har vi kommit.. 8 st stommar färdiga och ihopsatta..


Sammanlagt har vi 31 stommar att bygga!

Så här kan en stomme se ut på nära håll. Just denna stomme är det utplacerat ett fönster för den lilla toaletten på kortsidan av huset.

Snickar mannen i full gång..

My sitter & målar på små stuvbitar som blir över vid sågning av brädor.

Klart att barnen ska va me när pappa snickrar, Allra roligast är att måla på stuvbitar. Meya ritar stora höghus som hon kallar det..kanske blir en liten arkitekt av henne oxå :)

Från början

Hur började alltsammans?

Sommaren 2011 tog vi vårt livs stora beslut. Vi ville bygga ett alldeles eget hus!
Men hur skulle vi göra? Vilka skulle vi kontakta och hur skulle det gå till?
Många frågor ställdes och svåra beslut skulle tas.

ca 3km ifrån det hus vi bodde i hade det byggts ett nytt område. Ett område som kallades för Bråbacka. Där ville vi bo. Vi tyckte det var ett alldeles perfekt litet område att låta barnen växa upp i och samtidigt kunde de gå kvar i sin skola resp. förskola som de redan gick på om vi bestämde oss för att bygga där.

Tomten som vi hade som första val blev reserverad av en annan familj dagen innan vi ringde till kommunen. så vi fick snabt bestämma oss för vårt andra val som vi idag inte alls ångrar utan snarare tvärtom. Vi är supernöjda över det!

Vi ringde och reserverade en tomt veckan efter Midsommar. Efter det var det dax att kolla runt med olika byggfirmor vad priserna på hus låg på? Vi hade ju inte en aning. Efter många offerter och förslag kom vi fram till att vi bygger huset själva istället. Vi ansåg att priserna låg alldeles för högt och vi räknade snabt ut att man tjänade runt ca 1 milj till 1,5 om man gjorde huset själv! Så därför blev det som det blev och nu har projektet dragit igång.

Vi sålde huset som vi bodde i för att kunna spara in så mycket som möjligt under detta år som husbyggare. Vi hade en riktig tur när vi fick sålt vårt hus utan mäklare och lyckades få det vi ville ha för det genom att sälja det privat..Detta var ju helt enkelt menat att det var vår tur att bygga! :)

Flyttlasset gick en gata längre bort till mina föräldrar. så nu bor vi i ett två plans hus med två barn och fyra vuxna. Stooor omställning vill ja lova, än så länge funkar det fint och vi vet ju att det bara är för en kort tid.


Vårt älskade hus som vi hade renoverat och byggt ut, men som nu är sålt. Visst saknar vi det!

Nytt År Något att se fram emot

Äntligen har jag tagit mig tiden att skapa en egen Blogg.

Frågan är bara hur tiden ska räcka till att uppdatera den.. men jag har funderat länge på vad den ska innehålla så nu borde det ju finnas något att skriva om!

Min familj består av mig Veronica som i år blir 29år hmm det kändes konstigt att säga. men så är fallet iaf. sen har jag en man som heter Martin och i år blir han 31..vi har två döttrar tillsammans som heter Meya & My och de fyller 8 och 5 år i år..den minsta tjejen My fylle faktiskt redan på söndag..Åren går..

Vi har ett stort stort projekt att se fram emot de här året..

Vi bygger hus!! Ett alldeles eget nubyggd hus håller vi på o bygger.. och det är inte vilket hus som helst.. vi har själva ritat och designat det, och vi bygger det även helt själva..någon som hängde me?? Joo alltså har vi ett sjuuukt stort arbete framför oss och förhoppningsvis ska vi kunna flytta in i det i december 2012..Tror Ni det är möjligt?? Jaa allt är möjligt om bara viljan finns :)

Denna blogg kommer att handla om vårt STORA projekt och familjen såklart..

Här är Familjen Widsing. Kortet är taget på vår bröllopsdag i maj 2010.
Detta kort är taget på vår bröllopsdag i maj 2010. närmast i bild ser man My vår yngsta dotter och längre bort står jag, mannen och Meya vår äldsta dotter.

RSS 2.0