Snickeri verkstan

Efter jag kom hem från skolan idag åkte Martin och snickra, vi hade inget annat för oss så vi åkte oxå dit med lite fika. My är pigg och frisk igen och har vart feberfri hela dagen. Meya fick vara hemma idag för att hon kändes varm imorse, men det var nog inge fel på henne hon har lekt och vart precis som vanligt..Meya fick hjälpa Carro att släppa ut hästarna i hagen, där de mumsa och åt för fullt. Men hästar är inte att lita på de har ja lärt mig, rätt som det var vänder sig den lilla hästen om och biter tag i Mys luva på jackan så hon for ikull på backen och blir liggandes i leran..fyy va otäckt de var..kommer nog dröja innan varken jag eller My tar ett steg in i hagen igen.. 


 



Martin har kommit riktigt långt med stommarna nu och idag höll han på att bygga den allra svåraste biten på huset. Där de stora fönstrena ska sitta.


Så hääääär stooora fönster kommer det sitta i denna stommen!


Många stommar som nu är färdigbyggda!


Fika paus :)

Fick skåda lillkillen som Carro & Sigge fått för en vecka sen ca. Han var en riktigt söt liten knodd. Kommer bli kul att se honom växa upp framåt våren när vi åker dit på besök..

Vi längtar jätte mycke efter våren nu och med allt vad det innebär, gjutning av grunden och stomresning :)
Idag har det faktiskt visat 9 plus ute och det har vart ett riktigt härligt vårväder..fortsätter det så är snart våren och sommaren här..

Renovering!

Nu äntligen börjar det bli ordning här hemma i vårt "tillfälliga" hem...Vi har fått lov att ta ett rum till på övervåningen så barnen äntligen fick varsina rum...visst hade de gått att ha barnen ihop ett tag till, men jag stod inte ut med att ha det så rörigt, trångt, ostrukturerat och stökigt hela tiden så jag höll på att få panik..

Vi renoverade det lilla kontoret och så här blev resultatet.. Innan var rummet alldeles Mörk lila och jätte mörkt och dyster..

Detta fick bli Meyas rum "stora tjejen"




Och så här blev Mys rum, nu är inte detta renoverat, vi har bara ställt in hennes möbler och satt upp lite hyllor. Men detta får helt klart duga!




Och nu har även jag & Martin fått ett nytt rum (barnens gamla rum)

Mycke mycke bättre helt klart!!!

Ikväll är Martin och snickrar och om ca 1 månad har vi förhoppningsvis börjat Gjuta GRUNDEN! Ååå vad vi längtar..
På återseende :)

Moralandet!

Vi är i Mora och jag kommer sakna denna byn något fruktansvärt mycke när syrran flyttar härifrån. Vart vi än åker, går eller befinner oss känns det som det är för allra sista gången.
Idag har jag för övrigt blivit faster till en liten pojk, det är 3e gången som jag blir faster och det har vart lika underbart varje gång.jag längtar så efter att få se den lille koden att bara få lukta på honom och skåda det lille miraklet. Helt underbart. Dessvärre kommer det nog dröja då My är väldigt sjuk, febern ligger runt 40hela tiden sjunker till 39med Ipren i kroppen, kan inte förstå vrför hon alltid blir så sjuk när vi är på semester eller ska åka på semester?
Imorn ska jag o meya försöka komma ut i skidbacken en sväng så får My vara inne me moster o nowalie.
På återseende!

Semester!!

Nu drar ja o Barnen på lite efterlängtad semseter..imornbitti halv sju åker vi tåg upp till Mora..ska bli skönt att komma hemifrån, få umgås me syrran och sj'lvklart träffa lill prinsessan Nowalie :)

Martin blir kvar här hemma, han kan ju inte smita från husbygget..de går inte..hihi..nee grejen är just nu att det står lite still..vi ligger bra enligt tidsplanen så vi har istället dragit igång ett annat projekt..Projekt Meyas rum kallar vi det..

Hon har vart så ledsen över att alltid få ha syrran på sig och vi har inte kunnat göra något åt saken.. så för ett par veckor sedan började jag städa ur nere i källaren på Morfars kontor..jag fick en idé..att om han gjorde iordning gamla kontoret i källaren och flyttade ner hans nuvarande kontor på övervåningen istället så skulle ju det rummet kunna bli Meyas..så just nu står Martin och sätter upp reparatiosntapet och ska lägga nytt golv, måla + tapetsera där inne..så när vi kommer hem har Meya ett alldeles eget NYTT och fräscht rum utan en lillasyster hasandes i hälarna..

Det har verkligen varit synd om Meya..varje gång vi går förbi eller åka förbi vårt gamla hus vill hon bara "hem" igen..det gråter i hjärtat på mig när jag ser hur ledsen hon är..det är så svårt att förklara för en 7åring att snart snart så kommer vårt hus vara färdigt och vi kan börja leva normalt igen..Hon förstår inte och varje gång jag ser henne så ledsen så tåras det i ögonen på mig..så et tips till alla Er som är på gång och ska göra något liknande som vi..Gör det inte om ni inte har barn som är mindre förstås som inte förstår..jag ser framför mig hur bra vi hade det i huset och att barnen hade så stora rum och allt var så bra..de trivdes och hade kompisar i närheten och så går vi o gör en sån här grej..ja vad ska man säga..

ibland har man perioder som man är ledsen över att vi sålde vårt hus och ibland går allt toppen och vi ser fram emot det nya..men just nu är nog allt bara botten..förhoppningsvis blir allt lite bättre när barnen får egna rum och vi får lite större här så vi kan leva som någorlunda normalt igen...pappa brukar trösta mig med att säga..
- tänk förr i tiden då låg det 4-5 barn i varje rum, inget konstigt me de..

Återkommer igen efter semestern, då ska Martin vara klar med alla utvändiga väggar och ska ha börjat me de invändiga..sen är det inte långt kvar till det är dags att GJUTA PLATTAN!!! Wihooooo....

RSS 2.0